Opći uvijeti poslovanja – moja-korpa.com
Menu

Besplatna dostava za narudžbe iznad 35 KM - Email: info@moja-korpa.com

Opći uvijeti poslovanja

VAŽNA OBAVIJEST:

Kupovina proizvoda dostupnih u online trgovini www.moja-korpa.com ograničena je na punoljetna lica (18 godina i starije). Posjećivanjem online trgovine, korištenjem usluga online trgovine i kupovinom robe, potvrđujete da ste punoljetni i da ispunjavate sve uvjete za kupovinu robe u online trgovini te da u potpunosti prihvaćate i potvrđujete ove Opće uvjete poslovanja online trgovine. Prodavač zadržava pravo odbiti prodaju ili isporuku robe osobama koje ne ispunjavaju uvjete za kupovinu.

 

Online trgovinom upravlja Boreas d.o.o. Kreševo, Polje bb, 71260 Kreševo, ID broj 4236038450008, MBS: 51-01-0159-09.

Opći uvjeti poslovanja određuju način i uvjete poslovanja online trgovine na web stranici www.moja-korpa.com (u daljem tekstu: online trgovina), prava i obaveza korisnika i prodavača, te uređuju pravne odnose prodavača i kupca. Opći uvjeti uređuju i pojedinačna pravila za kupovinu i isporuku robe. Korisnike online trgovine vežu Opći uvjeti koji vrijede u trenutku kupovine tj. slanja narudžbe.

PONUDA I CIJENA ARTIKALA

Prodavač omogućava kupovinu cjelokupnog asortimana robe u njegovoj ponudi pod slijedećim uvjetima:

 • Kupovina je omogućena za narudžbe artikala iz asortimana pića u minimalnoj vrijednosti od 25,00 KM.
 • Isporuka artikala iz asortimana duhanskih proizvoda je moguća samo u slučaju narudžbe koja, pored duhanskih proizvoda, obuhvaća i robu iz asortimana pića u minimalnoj vrijednosti od 25,00 KM. Narudžbe i isporuke robe isključivo iz asortimana duhanskih proizvoda nisu moguće.
 • U skladu sa ograničenjem propisanim članom 8. Zakona o zabrani prodaje i upotrebe duvanskih proizvoda licima mlađim od 18 godina, narudžba i isporuka artikala iz asortimana duhanskih proizvoda nije moguća za teritorij Republike Srpske.

Obilježja i svojstva artikala su naznačena na deklaraciji koja se nalazi na svakom pojedinačnom artiklu.

Sve cijene su izražene u konvertibilnim markama (BAM) i sa uračunatim PDV-om. Cijene vrijede u trenutku narudžbe.

REGISTRACIJA KORISNIKA

Za kupovinu putem online trgovine www.moja-korpa.com nije potrebna registracija. Posjetitelj online trgovine može izvršiti kupovinu bez registracije ako unese svoju adresu e-pošte u obrazac za prijavu na newsletter.

Posjetitelji koji postupak registracije dovrše unosom svojih podataka postaju članovi online trgovine. Kada se registrira za online trgovinu, posjetitelj dobiva korisničko ime koje je isto kao i adresa e-pošte i lozinku, koji su određeni i povezani sa podacima unesenim prilikom registracije.

KUPOVINA

Kupoprodajni ugovor između prodavača i kupca zaključuje se u online trgovini u trenutku kada prodavač primi valjano ispunjen i potvrđen nalog za kupovinu. Od tog trenutka sve cijene i ostali uvjeti su fiksni i vrijede i za prodavača i za kupca. Kupac je osoba sa podacima koji su navedeni u trenutku slanja narudžbe. Kasnije nije moguća promjena podataka o kupcu.

 

Kupac izvršava kupovinu u sljedećim koracima:

 1. Izbor robe u online trgovini,
 2. Unos podataka o kontaktima i dostavi,
 3. Odabir načina plaćanja i narudžba.

Kupcu se putem online  trgovine pružaju informacije o statusu i sadržaju narudžbe. Prodavač provjerava narudžbu, provjerava dostupnost naručenih artikala i potvrđuje narudžbu ili je odbija uz obrazloženje razloga za odbijanje narudžbe. Prodavač ne preuzima nikakvu odgovornost za štetu zbog neisporuke artikala koje prodavač nema dostupne u vlastitom skladištu.

Prodavač priprema i otprema predmet u roku od 24-48 i kupca obavještava e-mailom.

U slučaju da kupac odluči otkazati narudžbu prije otpreme, dužan je odmah obavijestiti prodavača putem telefonskog broja 081 920 777 ili putem e-maila info@moja-korpa.com . Ako je narudžba već otpremljena, kupac ima pravo da je odbije.

NAČINI PLAĆANJA

Plaćanje se vrši isključivo gotovinom prilikom isporuke na adresu koju je naznačio kupac.

 • Gotovinom po primitku robe;
 • Plaćanje unaprijed bankovnom karticom (prijenos na račun prodavača).

U slučaju plaćanja kreditnom ili debitnom karticom primjenjuju se sljedeći uvjeti:

 • Uplatitelj (podaci o korisničkom računu) mora biti ista osoba kao i nositelj kreditne kartice;
 • Nakon potvrde primitka narudžbe nije moguće mijenjati sadržaj narudžbe, osim iznimno uz odobrenje prodavača;
 • Kupac se mora pridržavati općih uvjeta poslovanja platne institucije koja je izdala platnu karticu.

DOSTAVA

Narudžbe koje budu zaprimljene do 17h radnim danima se isporučuju naredni radni dan. Dostavu artikala vršimo besplatno našim vozilima iz distributivnih centara u Kreševu, Sarajevu, Tuzli, Bihaću, Mostaru, Banja Luci i Bijeljini, od ponedjeljka do subote izuzev praznicima.

Dostavu vršimo besplatno i putem brze pošte.

Prilikom isporuke naručenih artikala, prodavač kupcu dostavlja fiskalni račun za kupljene artikle.

PRAVO POTROŠAČA DA ODUSTANE OD UGOVORA

Potrošač (fizičko lice koje proizvod kupuje radi namirenja svojih individualnih potreba, a ne radi obavljanja profesionalne djelatnosti) ima pravo obavijestiti prodavača u roku od 15 dana od dana preuzimanja artikala da se povlači iz ugovora bez davanja razloga za takvu odluku.

Potrošač obavještava o povlačenju iz ugovora na e-mail prodavača info@moja-korpa.com.

U slučaju povlačenja iz ugovora, potrošač ima obavezu vratiti primljene artikle poštom na adresu skladišta prodavača: Boreas d.o.o. Kreševo, Stojčići bb, 71260 Kreševo.

Vraćanje primljenih artikala prodavaču u roku od 15 dana od dana njihovog primitka, također se smatra obavijesti o odustajanju od ugovora.

Potrošač mora vratiti neoštećene artikle prodavaču i u nepromijenjenoj količini, i uz originalni fiskalni račun.

Jedini trošak koji se potrošaču naplaćuje u vezi sa otkazivanjem ugovora jeste trošak vraćanja artikala koji se, ako je otpremljen, naplaćuje prema cjeniku dostavne službe. Artikli moraju biti vraćeni prodavaču u roku od 15 dana od slanja obavijesti o odustajanju od ugovora odnosno kupovine. Potrošač nema pravo odustati od kupovine i izvršiti povrat artikala kojim je istekao rok trajanja.

Prodavač će kupcu vratiti uplaćeni iznos za kupovinu artikala u roku od 15 dana od dana prijema obavijesti o odustajanju. Prodavač će kupcu sredstva vratiti uplatom na transakcijski račun kupca, osim ako kupac nije izričito zatražio upotrebu drugog načina plaćanja.

Pravo na povrat u slučaju materijalnih nedostataka regulirano je odredbama Zakona o zaštiti potrošača i Zakona o obligacionim odnosima.

REKLAMACIJE

Prilikom dostave robe kupac je obavezan izvršiti provjeru na licu mjesta, te u prisustvu dostavljača usporediti dostavljene artikle sa pratećim fiskalnim računom. Kupac je dužan dostavljaču odmah staviti primjedbu na isporučenu vrstu i količinu artikala, te na njihova eventualna oštećenja. Naknadne reklamacije na količinu i vrstu robe neće biti uvažene.

U slučaju primjedbi na kvalitet isporučenih artikala koje kupac nije mogao utvrditi pregledom prilikom dostave, kupac je dužan uputiti reklamaciju na e-mail info@moja-korpa.com ili pismeno na adresu prodavača i opisati kakav problem ima.

U najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema reklamacije pisanim putem ili elektronskim, odgovorit ćemo na izjavljenu reklamaciju i obavijestit ćemo Vas o daljem postupanju.

Kupac ima pravo na povrat artikala koje nije naručio, povrat isporučenih artikala sa isteklim rokom trajanja ili artikala koji imaju grešku ili oštećenja koja nisu nastala u transportu.

INFORMACIJE / MARKETINŠKA KOMUNIKACIJA

Prodavač će kontaktirati korisnike putem komunikacije na daljinu radi promocije artikala samo ako je korisnik dao izričit pristanak na takav vid komunikacije. Promotivne e-poruke prodavača:

 • Bit će jasno i nedvosmisleno označene kao reklamne poruke,
 • Pošiljalac će biti jasno vidljiv,
 • Razne kampanje, promocije i druge marketinške tehnike bit će označene kao takve i uvjeti sudjelovanje će također biti jasno definirani.
 • Sadržavat će jasnu informaciju o načinu na koji se može odjaviti od primanja promotivnih poruka.
 • Prodavač će izričito poštovati želju korisnika da ne prima reklame.

ZAŠTITA OSOBNIH PODATAKA

Osobni podaci kupaca potrebni su nam radi obrade narudžbe i vršenja dostave artikala. U tu svrhu potrebni su nam ime i prezime kupca, adresa za dostavu, e-mail adresa i broj telefona.

Obavezujemo se osigurati zaštitu osobnih podataka kupaca i čuvanje njihove privatnosti, a u skladu sa ovom obavezom prikupljamo samo neophodne osnovne podatke o kupcima (korisnicima) i podatke potrebne za poslovanje i informiranje korisnika u skladu sa dobrim poslovnim običajima i u cilju pružanja kvalitetne usluge. Kupce redovno informiramo o načinu korištenja prikupljenih podataka i dajemo im mogućnost izbora i povlačenja pristanka da njihovi podaci budu uklonjeni sa mailing lista koji se koriste za marketinške kampanje.

Svi podaci o kupcima (korisnicima) se strogo čuvaju i dostupni su samo našim zaposlenicima kojima su ti podaci neophodni za obavljanje redovnih aktivnosti. Svi naši zaposlenici su odgovorni za poštivanje načela zaštite osobnih podataka i privatnosti kupaca/korisnika. Obavezujemo se da se prikupljeni podaci neće koristiti u druge svrhe i da neće biti prosljeđivani trećim licima.

ŽALBE I SPOROVI

Kupci (korisnici) u slučaju problema svoje žalbe mogu uputiti pismeno na adresu prodavača ili putem e-maila: info@moja-korpa.com.

U najkraćem mogućem roku, a najkasnije u roku od 8 dana od dana prijema žalbe pisanim ili elektronskim putem, odgovorit ćemo na izjavljenu žalbu.

Na međusobna prava i obaveze prodavača i kupca neposredno se primjenjuju pozitivni zakonski propisi Bosne i Hercegovine, a za pitanja koja prodavač i kupac ne uspiju riješiti mirnim putem nadležan je sud u Kiseljaku.

PROMJENE OPĆIH UVJETA POSLOVANJA

Prodavač može izmijeniti Opće uvjete poslovanja. Izmijenjeni uvjeti poslovanja vrijede od trenutka njihove objave na www.moja-korpa.com.

Ova verzija Općih uvjeta poslovanja vrijedi od 22.04.2020. godine.